Het project­bureau van Toe­val Ge­zocht ini­ti­eert, or­ga­ni­seert en on­der­steunt re­gio­na­le net­werk­groe­pen, een lan­de­lij­ke the­orie­groep, ten­toon­stel­ling­en, con­cer­ten en con­fe­ren­ties.

Observatie

maandag 24-09-07
Jette Hofman

In de grote hoek zijn we vandaag bezig gegaan met schilderen. Om het thema van licht en donker te onderzoeken hebben we de materialen beperkt tot zwarte en witte verf op zwart of wit papier.

De kinderen gingen ijverig en geconcentreerd aan de slag. Ieder in eerste instantie voor zichzelf. Later werden er wel papieren gedeeld. Van echte samenwerking (met elkaar communiceren en zoeken) was geen sprake.

Bertrand doet wat water bij de verf: 'Kijk, de verf smelt! als je er water bij doet wordt het lichter'!

Zwart wordt wit gechilderd: 'het zwart is al bijna weg....door mij'.

Nick pakt z’n kwast en doopt het in de zwarte verf: 'ik ga nu in het donker duiken'.

Er is deze dag echt onderzoek gedaan naar licht en donker. De witte vellen werden donker gemaakt en vervolgens werd er naar een manier gezocht om ze weer wit te krijgen.

Maren is vandaag begonnen met een zwart vel papier. Ze wilde deze nóg donkerder maken met de zwarte verf.Toen het vel op z'n donkerst was haalde ze een stuk wit papier en plakte deze op het vel, en schilderde deze zwart. Dit ritueel herhaalde zich tot het tijd was voor de boterham. 'alles moet donker'

26

maandag 24-09-07

dag 10
24 september 2007
licht op donker-donker op licht
Al het licht moet donker
Toeval Gezocht on­der­zoekt as­pec­ten van de re­la­tie tus­sen kunst en le­ren. Ei­gen on­der­zoek, als op­dracht­ge­ver van on­der­zoek en sa­men­wer­king met we­ten­schap­pe­lijk on­der­zoek.