Het project­bureau van Toe­val Ge­zocht ini­ti­eert, or­ga­ni­seert en on­der­steunt re­gio­na­le net­werk­groe­pen, een lan­de­lij­ke the­orie­groep, ten­toon­stel­ling­en, con­cer­ten en con­fe­ren­ties.

Observatie

Bij de rode lichtbak liggen rode, oranje en paarse verf, potloden en stiften. De kinderen kunnen schilderen op doorzichtig papier.

Jitte en Isis beginnen met het schilderen van een poppetje. Matthijs schildert het wolvenhokje: een rood vierkant doosje met papiersnippers er in. Hij schildert het van boven terwijl hij het alleen van opzij kan zien en het ook nog eens achter allerlei dingen staat. Ik maak een foto van boven en laat hem kijken; 'ja, dat wist ik.' Hij tekent daarna wel een stuk paars gaas met een oranje stift naast het 'wolvenhokje'.
Isis en Jitte laat ik ook kijken naar de foto en het schilderij van Matthijs. 'Wij tekenen het poppetje, die staat er ook op.' Ook het poppetje kunnen ze helemaal niet zien. Isis gaat experimenteren met de verf zoals ze ook op de lichtbak deed.

Ilse schildert allerlei rode, roze en oranje vlekken. Een aantal keren zegt ze waar het roze lampje is op haar schilderij. Pas later zie ik hoe goed ze heeft gekeken.

Rowan begint het eiland te schilderen. Hij kijkt en schildert snel en in één gebaar wat hij ziet.
Later als ik weer langs kom heeft hij samen met Thorsten en Damian zijn hele vel rood geschilderd.

Hanneke

76

het wolveneiland schilderen

dag 15
8 oktober 2007
het wolvenhokje van Matthijs
impressie van Ilse
Rowan schildert het eiland
doorschijnend rood van Isis
Rowan
Britt en Petros
Toeval Gezocht on­der­zoekt as­pec­ten van de re­la­tie tus­sen kunst en le­ren. Ei­gen on­der­zoek, als op­dracht­ge­ver van on­der­zoek en sa­men­wer­king met we­ten­schap­pe­lijk on­der­zoek.