Het project­bureau van Toe­val Ge­zocht ini­ti­eert, or­ga­ni­seert en on­der­steunt re­gio­na­le net­werk­groe­pen, een lan­de­lij­ke the­orie­groep, ten­toon­stel­ling­en, con­cer­ten en con­fe­ren­ties.

Observatie

Jonathan zegt: "In mijn vulkaan wonen brandweer, tijger, leeuw, auto's, tram, sinterklaas, kerstman, treinen, bussen, auto's." (vlakvullende zwart-witte lijntekening)
Serena en Romy zitten naast elkaar. In Serena's vulkaan woont een draak, en in die van Romy een stier. (tekening bestaande uit twee delen, blauw en zwart, en een tekening met zwarte pen en paars)Serena (tegen zichzelf of niemand in het bijzonder): "Van ijs maakt die helemaal blauw, blauw is de vulkaan is helemaal blauw, is helemaal blauw."
Adelijn: "Wat doet jouw stier in de vulkaan?"Romy: "Gewoon grapjes maken."Serena: "Mijn draak gaat kunstjes maken." Serena: "Ik wil knippen."Adelijn: "Kun je je draak uitknippen?" Serena: "Nee, maar de vulkaan is dicht." "Ik wil hem [het vel papier] lang maken."(Serena pakt een extra vel papier en plakt dat onder haar tekening)
Adelijn: "Wat heb je getekend?"Serena: "Een vulkaan, een hoge vulkaan."Romy: "Ik heb een lage vulkaan getekend. Die vulkaan gaat zo stuk. Boem! Hij doet zo ontploffen doet ie zo."Serena: "Is jouw vulkaan niet sterk?"Romy: "Nee."Serena: "Die van mij wel."Romy: "Serena, BOEM, BOEM, BOEM!


Annemarie tekent een 'vuurvrouw'. (portret van een vrouw in zwart en rood)

Annemarie: "Het is juf Yvonne!"
En later: "Ik ben het niet zelf. Ik ben vergeten hoe ze heet. Ze is een heks"Johan tekent een vuurman en een vuurtijger:(tekenig in zwart wit, twee figuren)

"Hij is een neushoorn. Hij heeft hele sterke horens... met een man."Later zijn de personages veranderd in 'lavamannen'.

Henk: Ik heb een gekke vulkaan gemaakt. "De vuurman grijpt de haai." Hier komen bommen uit. De haai gaat ontploffen. (Hij speelt met zijn tekening en maakt ontplofgeluiden.) Dan gaat hij in de modder zwemmen en dan vallen al zijn tanden eruit. Hier zit een monster onder en die vliegt. Dit zijn z'n nagels dat hij de haai kan grijpen... De vuurman heeft een taart op zijn kop."
Soulaiman: "Het regent", tikt met zijn stiften op het blad. Iedereen: "Het regent."Amancio tekent de vulkaanman die staat op de helling van de berg. Het is een klein mannetje op rood papier. Te zien is een detail van de tekening.

50

Vulkaanbewoners

dag 12
4 oktober 2007
Vuurvrouw van Annemarie
De vele vulkaanbewoners van Jonathan
De vuurman van Amancio
Meneer Vuur van Zakaria
De draak van Serena en stier van Romy
De lavamannen van Johan
Toeval Gezocht on­der­zoekt as­pec­ten van de re­la­tie tus­sen kunst en le­ren. Ei­gen on­der­zoek, als op­dracht­ge­ver van on­der­zoek en sa­men­wer­king met we­ten­schap­pe­lijk on­der­zoek.