Het project­bureau van Toe­val Ge­zocht ini­ti­eert, or­ga­ni­seert en on­der­steunt re­gio­na­le net­werk­groe­pen, een lan­de­lij­ke the­orie­groep, ten­toon­stel­ling­en, con­cer­ten en con­fe­ren­ties.

Observatie

In het atelier hebben we op de grond grijs karton neergelegd op de plek waar alle rook hangt. Aan de muren hangen de tekeningen van vulkanen en de verschillende tekeningen van rook. Daarboven hangen verschillende objecten die rook verbeelden.
Gianni, Jonathan, Leila en Serena komen naar het atelier. We willen hen vragen om hun vulkaan die ze eerder gemaakt hebben een plek te geven op het grote vel.

Zodra de kinderen binnenkomen storten ze zich op het grijze vlak en gaan liggen, krullen zich op en beginnen te snurken alsof ze slapen.

Amancio piept om de hoek om te kijken naar zijn hangende vulkaan die we met zijn toestemming verplaatst hebben.

Adelijn: "Wat vindt je ervan?" Hangt ie goed?"Amancio: "Ja."Adelijn: "Wat vinden jullie?"Leila: "Ja, mooi."

Jonathan zet zijn vulkaan naast die van Leila.

Leila zegt: "Jonathan wil mijn vriendje zijn.". Adelijn: "Ben jij vrienden met Leila?"Jonathan: "Ja.""Dus het zijn vriendvulkanen?" vraagt Adelijn."Nee, dat kan niet!!"zegt Leila. "Jaaah!"roept Gianni.
Serena verzet haar ijsvulkaan zodat hij samen bij Leila en Jonathans vulkaan staat."Nu staan ze bij elkaar." constateert Adelijn.
Gianni merkt op: "De mijne niet."

49

Inrichten van vulkaanlandschap

dag 12
4 oktober 2007
Jonathan, Gianni en Leila willen lekker slapen op de nieuwe vloer
We geven onze vulkanen een geschikte plek in het landschap
Het ontstaan van het vulkaanlandschap
Jonathan en Leila slapen op de nieuwe vloer
Serena verplaatst haar ijsvulkaan
Alle vulkanen geplaatst in het landschap
Toeval Gezocht on­der­zoekt as­pec­ten van de re­la­tie tus­sen kunst en le­ren. Ei­gen on­der­zoek, als op­dracht­ge­ver van on­der­zoek en sa­men­wer­king met we­ten­schap­pe­lijk on­der­zoek.