Het project­bureau van Toe­val Ge­zocht ini­ti­eert, or­ga­ni­seert en on­der­steunt re­gio­na­le net­werk­groe­pen, een lan­de­lij­ke the­orie­groep, ten­toon­stel­ling­en, con­cer­ten en con­fe­ren­ties.

Observatie

Nadim: "Ik wil ook een vulkaan zien, bij de sneeuw. Gaan we morgen met schoolreisje naar de vulkaan? Dat kan toch ook?" "Ik zag een vulkaan die heel onzichtbaar is en heel groot in de klas." (rent steeds naar de klas om de onzichtbare vulkaan te bekijken)
Had je mama gevraagd om een vulkaan te tekenen? Henk: "Ja". Geerly: "Had je deze rook ook gezien of vond je je eigen rook het mooist en heb je die toen opgeplakt? Henk: "Ja"Henk: Deze monster is smerig. Als hij op de grond gaat lopen dan wordt de grond vies. Dan wordt de grond groen. Dat monster is van klei gemaakt. Ik ga nog een mannetje maken die het monster gaat schieten.....
Geerly: Is jouw monster eng? Henk: ja. Soulaiman. Mijn monster gaat ook schieten boem, boem, boem. Henk... Henk, mijn monster gaat ook schieten boem, boem, boem. Henk wijst op een streepje en zegt: Kijk, dit is het pistool. Er komt water uit. Hij heeft een pan op zijn kop.
Geerly: Heb jij thuis ook wel eens een pan op je kop? Henk lachend: "Nee!" "Je vader of moeder dan?" Henk: "Nee, mijn vader is schoenmaker en mijn moeder is schoonmaker... Wij zijn ook dieren: Mijn broertje is een olifant, ik ben een leeuw, mijn vader is ook een leeuw, mijn moeder een poes. En mijn zusje is een prinsesje.

48

Werken met werk

dag 12
4 oktober 2007
Annemarie maakt haar eigen veren op een blad waar al veren op gekopieerd zijn
Serena kleurt en plakt op de verenkopie
Leila kleurt een veer op de kopie van zandrook
Toeval Gezocht on­der­zoekt as­pec­ten van de re­la­tie tus­sen kunst en le­ren. Ei­gen on­der­zoek, als op­dracht­ge­ver van on­der­zoek en sa­men­wer­king met we­ten­schap­pe­lijk on­der­zoek.