Het project­bureau van Toe­val Ge­zocht ini­ti­eert, or­ga­ni­seert en on­der­steunt re­gio­na­le net­werk­groe­pen, een lan­de­lij­ke the­orie­groep, ten­toon­stel­ling­en, con­cer­ten en con­fe­ren­ties.

Observatie

Henk werkt geconcentreerd aan een bouwwerk. Met Geerly (stagiar) heeft hij dingen op elkaar gelegd en gestapeld, zoekend naar evenwicht, vallend en bouwend. Al werkend heeft Henk een gereedschap bedacht waarmee hij de stammen in evenwicht houdt. Uiteindelijk is dit ding, een haring-vormig stuk plastic, onderdeel geworden van het bouwsel."Je kunt van de ene boomstam op de andere springen en dan met de glijbaan weer naar beneden". Onder de rode dop ligt een steen. "Maar die mag je niet zien!"

Reflectie

Het object heeft een opvallende balans en grote varieteit in kleine en grote elementen, met verschillende kleuren.
Tijdens het maken heeft Henk weinig gepraat. Geerly en Henk hebben samengewerkt, nadat Henk had aangegeven niet met andere kinderen te willen samenwerken. (A)

10

Evenwicht

dag 04
6 september 2007
Hoe krijg ik het hout omhoog?
Hoe blijft het staan?
Het bouwwerk
Toeval Gezocht on­der­zoekt as­pec­ten van de re­la­tie tus­sen kunst en le­ren. Ei­gen on­der­zoek, als op­dracht­ge­ver van on­der­zoek en sa­men­wer­king met we­ten­schap­pe­lijk on­der­zoek.