Het project­bureau van Toe­val Ge­zocht ini­ti­eert, or­ga­ni­seert en on­der­steunt re­gio­na­le net­werk­groe­pen, een lan­de­lij­ke the­orie­groep, ten­toon­stel­ling­en, con­cer­ten en con­fe­ren­ties.

Observatie

Een groepje van vijf kinderen hebben we uitgenodigd om in het atelier te komen werken. We hebben een indeling gemaakt op basis van wat we gezien hebben van hun interesses en activiteit, Anouar, Henk, Leila, Nadim en Romy. Begin van het gesprek vormde de blauwe spulletjes die Nadim verzameld had tijdens de wandeling. Hij leek een opvallende interesse in kleur te hebben aangezien hij dinsdag ook een object had gekozen op basis van kleur. Nadim pakte zijn blauwe spulletjes en daarbij de rode besjes die hij ook gevonden had. Met zijn vijven zochten de kinderen alle blauwe dingen uit de verzameling. De jongens begonnen ermee te stapelen. De stapeling benoemden ze als een gebouw, er zat een glijbaan in. Een met een blauw plastic dekseltje afgedekt object was ‘aan het slapen’, aldus Anouar.

Reflectie

We hadden gedacht dat Nadim meer met kleur zou gaan doen. Zijn interesses veranderden snel, van blauw, naar stapelen, naar touw vastbinden, naar verven en vastplakken. Hij en Anouar hebben uiteindelijk samengewerkt aan 1 collage. Ook fysiek uitten beide jongenszich door veel heen en weer te llopen en veel te bewegen. (A)

09

Stapelen B

dag 04
6 september 2007
Stapeling van verzamelde voorwerpen
De stapel wordt steeds hoger
Wat kan er nog meer op?
Toeval Gezocht on­der­zoekt as­pec­ten van de re­la­tie tus­sen kunst en le­ren. Ei­gen on­der­zoek, als op­dracht­ge­ver van on­der­zoek en sa­men­wer­king met we­ten­schap­pe­lijk on­der­zoek.