Het project­bureau van Toe­val Ge­zocht ini­ti­eert, or­ga­ni­seert en on­der­steunt re­gio­na­le net­werk­groe­pen, een lan­de­lij­ke the­orie­groep, ten­toon­stel­ling­en, con­cer­ten en con­fe­ren­ties.

Uitgangspunt

De dag na de klankenparade komen wij met taart naar school om op een feestelijke manier afscheid te nemen van de kinderen. Juf Hans heeft een wel hele bijzondere taart gemaakt: een saxofoon!

Observatie

Als we binnenkomen zitten de kinderen op het digibord te kijken naar het fotoalbum dat juf Jose over de klankenparade heeft gemaakt. De foto's worden als vanzelf door commentaar voorzien. De kinderen die niet op de klankenparade aanwezig konden zijn, kregen op deze manier een goed beeld van wat er is gebeurd. Dit was erg leuk.

De taart van Juf Hans heeft onmiddelijk een intrigerende werking op de kinderen: het is een saxofoon gemaakt van ontbijtkoek, en uit de toeter komen muzieknoten (schuimpjes). De kinderen die geen ontbijtkoek lusten, vinden de schuimpjes gelukkig wel lekker, dus er is voor ieder wat te smullen.

Het is erg gezellig om na te praten. Vooral het enthousiasme van de kinderen over muziek is opvallend. Heel veel kinderen willen nu graag op muziekles. Het merendeel zou het liefst viool willen spelen. Na een gezellige middag nemen we afscheid.

Reflectie

Het was aandoenlijk om te merken dat de meeste kinderen heel enthousiast zijn over muziek. We zijn dan ook erg benieuwd hoe het verder met ze zal gaan!
Wij hebben in ieder geval ontzettend genoten van dit project.

39

Taart eten

dag 19
17 juni 2013
De Saxofoontaart
Met muzieknoten-schuimpjes
Kinderen kijken naar fotos van de klankenparade
Toeval Gezocht on­der­zoekt as­pec­ten van de re­la­tie tus­sen kunst en le­ren. Ei­gen on­der­zoek, als op­dracht­ge­ver van on­der­zoek en sa­men­wer­king met we­ten­schap­pe­lijk on­der­zoek.