Het project­bureau van Toe­val Ge­zocht ini­ti­eert, or­ga­ni­seert en on­der­steunt re­gio­na­le net­werk­groe­pen, een lan­de­lij­ke the­orie­groep, ten­toon­stel­ling­en, con­cer­ten en con­fe­ren­ties.

Observatie

Tijdens het vrije werken werkt Dani met Robin. Ze zitten tegenover elkaar aan een xylofoon.
Aan het einde van de les laten zij een heel mooi muzikaal gesprekje horen.
Dani herhaalt steeds een muzikaal patroon, Robin gaat er goed in mee. Het is een echt vraag-antwoord gesprek. Op een gegeven moment is Robin het even kwijt. Dani: “Kom Robin, ga maar door met spelen. Hier. “ Hij wijst een toets aan. Robin: “waar?” Dani: “hier zo.” En dan spelen ze verder.

Als ze weer terug in de kring zitten steekt Dani zijn vinger op. Hij wil toch nog absoluut iets vertellen over het muziekstuk. Het was namelijk een liedje voor zijn moeder voor Moederdag.
“Ik hou van jou.”

Reflectie

Juf Marjanne vond Dani heel opvallend deze les. Het liedje voor zijn moeder met Moederdag. Ik hou van jou. Dat was een echt muziekstuk, weloverwogen. Ze zijn op dit moment in de klas met Moederdag bezig, maar dat hij dat zo meeneemt naar de muziekles vond zij bijzonder. Ook merkt zij op dat dit heel goed is voor het zelfvertrouwen van Dani.

Hij herhaalde steeds een bepaald patroon. Van hoog naar laag. Af en toe ook weer terug van laag naar hoog. Maar hij ging altijd stapsgewijs, dus hij nam geen grote toonsprongen of ging niet heen en weer van hoog naar laag.

20

Moederdaglied

dag 10
4 april 2013
Moederdag lied van Dani met Robin
Toeval Gezocht on­der­zoekt as­pec­ten van de re­la­tie tus­sen kunst en le­ren. Ei­gen on­der­zoek, als op­dracht­ge­ver van on­der­zoek en sa­men­wer­king met we­ten­schap­pe­lijk on­der­zoek.