Het project­bureau van Toe­val Ge­zocht ini­ti­eert, or­ga­ni­seert en on­der­steunt re­gio­na­le net­werk­groe­pen, een lan­de­lij­ke the­orie­groep, ten­toon­stel­ling­en, con­cer­ten en con­fe­ren­ties.

Uitgangspunt

We kijken naar het filmpje van de groep van Dani, Djalil, Fransje en Beau.

Observatie

D: wat voor muziek maakten jullie, Dani, Fransje, Djalil, Bo?
Dani: “We wilden Skylanders geluid maken maar dat lukte niet want we hadden niet de goede dingen.”
D: “Wat heb je daar dan voor nodig?”
Dani: “Nou daar heb je ook stroom voor nodig... We hadden van alles geprobeerd om het geluid te maken en dan verzonnen we maar gewoon wat.”

Dani en Djalil hadden alle twee dezelfde plastic elektrische gitaar meegenomen voor in de geluidenbak. Wanneer we in het muziekatelier gaan werken trekken zij de gitaar over op papier. Ze proberen een identieke tekening te maken.

Reflectie

Sinds we over de geluiden van thuis praten hebben sommige kinderen in deze klas het steeds over “Skylanders”. Van juf Marjanne hoorden wij dat dit thema – Skylanders is een Wii spelletje – erg leeft onder een aantal jongens in deze klas. Bij het buitenspelen spelen ze ook steeds 'Skylanders'.

Het is interessant dat ze meteen hieraan denken bij de geluiden van thuis. Dani ook beslist over Skylanders muziek maken, maar het kan niet, omdat er geen stroom is. Dus “verzonnen” zij maar wat, naar eigen zeggen.

18

Skylanders zonder stroom

dag 09
25 maart 2013
Dani en Djalil tekenen hun elektrische gitaren
Ze trekken het over
Twee haast identieke tekeningen
Nog niet af met kleuren
Beau probeert ook een gitaar tekening te maken, maar hij trok het instrument niet over.
Toeval Gezocht on­der­zoekt as­pec­ten van de re­la­tie tus­sen kunst en le­ren. Ei­gen on­der­zoek, als op­dracht­ge­ver van on­der­zoek en sa­men­wer­king met we­ten­schap­pe­lijk on­der­zoek.