Het project­bureau van Toe­val Ge­zocht ini­ti­eert, or­ga­ni­seert en on­der­steunt re­gio­na­le net­werk­groe­pen, een lan­de­lij­ke the­orie­groep, ten­toon­stel­ling­en, con­cer­ten en con­fe­ren­ties.

Observatie

Quint heeft verschillende geluiden opgenomen: de stofzuiger, opa met de boormachine, meezingen met de radio, de wasmachine, de oven, de hond van oma, een liedje zingen, muziekmaken. De kinderen luisteren doodstil naar de opnames die we alleen van de memorecorder (dus best wel zacht) kunnen afspelen.

Reflectie

De opnames van logeerknuffel Jikke waren een groot succes. Quint had heel veel verschillende soorten geluiden opgenomen, en het werd een soort raadsel wat het voor een geluid was. De klas mocht raden. Eigenlijk wilde ik het geluid versterken via een externe speaker, maar op het moment zelf werkte dat niet, dus moesten we het gewoon rechtstreeks vanaf de memorecorder beluisteren. Dat was best zacht, en ik vond het bijzonder hoe stil de kinderen waren en hoe geconcentreerd ze zaten te luisteren. Niemand wilde het missen.

15

Jikke logeerde bij...Quint

dag 08
18 maart 2013
Een foto van Quint en Jikke bij Quint thuis
Samen luisteren naar de geluiden die Jikke heeft opgenomen.
Toeval Gezocht on­der­zoekt as­pec­ten van de re­la­tie tus­sen kunst en le­ren. Ei­gen on­der­zoek, als op­dracht­ge­ver van on­der­zoek en sa­men­wer­king met we­ten­schap­pe­lijk on­der­zoek.