Het project­bureau van Toe­val Ge­zocht ini­ti­eert, or­ga­ni­seert en on­der­steunt re­gio­na­le net­werk­groe­pen, een lan­de­lij­ke the­orie­groep, ten­toon­stel­ling­en, con­cer­ten en con­fe­ren­ties.

Observatie

Om ook bij de 'Diepzee' de hoogte in te kunnen werken hebben we een 'golf' van kippengaas gehangen. Hier kunnen de kinderen van alles aan vast maken.

Op maandag hebben we eerst met de kinderen de dvd gekeken van de Daltons. Een vpro-kinderserie. De aflevering ging over het maken van een museum. Na het bekijken van de dvd gingen we in groepjes langs de verschillende plekken in het atelier lopen. Ik stelde de kinderen vragen over wat ze zagen en of ze op deze plek gewerkt hadden.

Linda

Tijdens het tv kijken. Eline: "hoe heb ie het gemaakt?" Jasper: "Cool, een museum!"
Eline: "Wat gaat ie nou maken?" Dan gaat er iets kapot in het museum en er gaat een schok door de kinderen. Matthijs: "Dat is hardstikke veel werk!" Eline: "Waarom hebben ze dat per ongeluk stukgemaakt? "Merel H.:"Hij deed zo" (doet het met armen voor) Jasper: "Niet expres,... per ongeluk". Merel H.:"Ik vind het wel een beetje een enge film!" en als moeder de verschillende kinderen in de film aanspreekt, zegt ze: "...moet iedereen opvoeden!" Jasper: "...mooi verhaaltje!"

Ivana

Reflectie

Vandaag waren Kees, Els en Annemieke op bezoek. Hierdoor waren we met 7 volwassenen in het atelier. Maar de kinderen leken er geen last van te hebben.
Het valt Elma op dat de kinderen een duidelijk plan hebben wat ze willen gaan doen.
Ik vind het opvallend om te zien wat er voor verschil is bij de kinderen qua het aanpakken van problemen. Myo lukt het niet om te timmeren en hij geeft het op en gaat iets anders doen. Joris daarentegen plakt gewoon zijn spijker vast met plakband.
Ivana vindt het mooi om te zien hoe de kinderen met elkaars projecten verder gaan. Ze lijken er geen probleem mee te hebben als iemand anders aan 'jouw werk' verder gaat.
Annemieke vond dat de kindeen veel plezier hebben. En grote vrijheid. We zouden voor onzelf kunnen noteren op welke manier de kinderen met het werk kennismaken.

Linda

60

de golf

dag 13
1 oktober 2007
de nog lege golf
de Daltons kijken
Toeval Gezocht on­der­zoekt as­pec­ten van de re­la­tie tus­sen kunst en le­ren. Ei­gen on­der­zoek, als op­dracht­ge­ver van on­der­zoek en sa­men­wer­king met we­ten­schap­pe­lijk on­der­zoek.