Het project­bureau van Toe­val Ge­zocht ini­ti­eert, or­ga­ni­seert en on­der­steunt re­gio­na­le net­werk­groe­pen, een lan­de­lij­ke the­orie­groep, ten­toon­stel­ling­en, con­cer­ten en con­fe­ren­ties.

Observatie

Het wiel was blijven hangen zoals het maandag gemaakt was. Een aantal kinderen gaan er enthousiast mee aan de gang. Jango, die maandag ziek was, staat er bij te kijken. Hij maakt van aluminium folie een prop en doet daar allemaal elastiekjes om heen.
"Weet je waarom ik er zoveel om doe? Dan blijft het goed zitten."
Het blijkt een cadeautje voor mama te zijn wat hij mee naar huis wil nemen. De afspraak met de kinderen is echter dat alles, wat in het atelier gemaakt is, daar ook blijft. Pas later kunnen er dingen meegenomen worden. Ik leg hem dat nog eens uit en vraag het of hij het aan het wiel wil vast maken. Dat wil hij wel. Eerst haakt hij er nog een paperclip aan en probeert die dan aan het uiteinde van een ijzerdraadje te hangen. Dat lukt niet. Tot drie keer toe probeert hij het bij een ander draadje op de zelfde manier. Pas bij de vierde keer haakt hij het achter een lusje. Tevreden staat hij er naar te kijken.
Elma

Reflectie

Met het wiel werden er vandaag niet echt nieuwe dingen ontdekt. Er werd aan gewerkt, er kwamen dingen bij en er gingen weer dingen af. Meestal zijn het de zelfde kinderen die er mee aan de slag gaan. Over het algemeen is het geen probleem dat als ze terug komen het er niet meer hetzelfde uitziet als toen ze er bij weg liepen.

40

het wiel

dag 10
19 september 2007
Met zoveel elastiekjes blijft het goed zitten
Toeval Gezocht on­der­zoekt as­pec­ten van de re­la­tie tus­sen kunst en le­ren. Ei­gen on­der­zoek, als op­dracht­ge­ver van on­der­zoek en sa­men­wer­king met we­ten­schap­pe­lijk on­der­zoek.