Het project­bureau van Toe­val Ge­zocht ini­ti­eert, or­ga­ni­seert en on­der­steunt re­gio­na­le net­werk­groe­pen, een lan­de­lij­ke the­orie­groep, ten­toon­stel­ling­en, con­cer­ten en con­fe­ren­ties.

Observatie

Nieuw op het blauwe vel is de blauwe bellenblaas. Hanneke heeft wat blauwe ecoline aan de bellenblaas toegevoegd. Ze vraagt of iemand kan laten zien hoe het werkt. Ilse wil het wel proberen. Het lukt haar niet goed, maar de blauwe spetters vind iedereen mooi. Hanneke doet het voor en heeft ook meteen blauwe spetters op haar kin. Elma vertelt nog dat de kinderen weten dat je eerst de druppeltjes moet laten uitdruppen en dat je dan pas moet blazen.

Er wordt enhousiast door meerdere kinderen gewerkt met de blauwe bellenblaas. En het lukt! Blauwe bellen die op het papier blijven plakken en later uiteen spatten maken allemaal verschillende patronen.
Anna's hoofd is aan het eind van de ochtend helemaal blauw.

Linda

Als Melanie bellen blaast, bekijken we wat er allemaal in de bel te zien is:"blauw, zwarte stipjes, het licht van de ramen en mensen die bewegen"
Als er later een bel aan haar bellenblaas hangt moet die ook op de foto. "kijk, er zit allemaal blauw onderin!"
Als ik haar vraag hoe dat komt weet ze:"door de inkt"

Elma

Reflectie

Het blauwe vel had vadaag grote aantrekkingskracht voor de kinderen. Dat kwam natuurlijk door de bellenblaas maar ook de verschillende soorten blauwe verf trok de kinderen aan. Het touw enz. bleef nu meer in de bakken, er werd meer in het platte vlak gewerkt.
Het was niet zo dat er kinderen een hele lange tijd mee bezig waren, maar aan het eind van de ochtend gingen er veel met blauwe handen naar huis.
Elma.

37

bellenblaas

dag 10
19 september 2007
poging 1
blauwe bellen
Anna
Toeval Gezocht on­der­zoekt as­pec­ten van de re­la­tie tus­sen kunst en le­ren. Ei­gen on­der­zoek, als op­dracht­ge­ver van on­der­zoek en sa­men­wer­king met we­ten­schap­pe­lijk on­der­zoek.