Het project­bureau van Toe­val Ge­zocht ini­ti­eert, or­ga­ni­seert en on­der­steunt re­gio­na­le net­werk­groe­pen, een lan­de­lij­ke the­orie­groep, ten­toon­stel­ling­en, con­cer­ten en con­fe­ren­ties.

Observatie

We willen met de kinderen wandelingen gaan maken in en rond de school. Eens kijken of we op verschillende plekken ook verschillende spulletjes vinden op de grond.
Als introductie kijken we eerst naar een stukje film van pippi; ze gaat 'dingenzoeken' samen met Tommie en Annika. Pippi vindt een groot, oud blik waar je van alles mee zou kunnen doen, er koekjes in doen b.v. of hem op je hoofd zetten. Tommie denkt dat je vast niets kunt vinden alleen een dode rat ofzo. Er komen meteen verhalen los over allerlei dode dieren die onze kinderen wel eens gevonden hebben.
In het atelier vertellen we dat we dat we in en rond de school gaan jutten. Alles wat op de grond ligt mag je mee nemen. Meteen duikt een meisje op haar knieƫn en houdt een elasiekje omhoog: gevonden! Dan zijn ook de camera en de papieren van Ivana niet veilig meer. Kortom we zijn er helemaal klaar voor.
hanneke

09

de dingenzoeker

dag 03
3 september 2007
pipi vindt een groot oud blik
Toeval Gezocht on­der­zoekt as­pec­ten van de re­la­tie tus­sen kunst en le­ren. Ei­gen on­der­zoek, als op­dracht­ge­ver van on­der­zoek en sa­men­wer­king met we­ten­schap­pe­lijk on­der­zoek.