Het project­bureau van Toe­val Ge­zocht ini­ti­eert, or­ga­ni­seert en on­der­steunt re­gio­na­le net­werk­groe­pen, een lan­de­lij­ke the­orie­groep, ten­toon­stel­ling­en, con­cer­ten en con­fe­ren­ties.

Observatie

Groep 4

Het laatste groepje heeft hier en daar al opgesnoven wat we gaan doen. Ze hebben spulletjes mee, ze popelen om er over te vertellen en ze weten dat we gaan tekenen.

Daniël heeft een plasic walvis mee genomen:
'(Dit is) een bultrug walvis die een piepgeluidje kan maken. (Ik heb hem) gevonden in de bak, ergens. In de speelbak gewoon. Niet in de klas maar thuis; in de speelhoek. Hij was eerst beneden en nu is ‘ie op de kamers. En Maiky heeft er net zo een en ik heb er twee'.

Mila heeft niets mee maar heeft wel prachtige oorbellen, ringetjes, een ketting en een armband om:
'(Ik heb hem) van Mylanka gekregen. Ik heb er maar één. Ik heb ook nog oorbellen'. Ook de ketting van Semma mag ik afdoen en op tafel leggen, het is ketting met twee verschillende hangertjes er aan:
'(Deze) had mama gekocht. En had hem aan mij gegeven. En papa ook. Die had mama gekocht en die had papa gekocht'.Sanne heeft een piep klein stukje gum meegenomen:
'(Dit is) een gummetje van school om iets weg te gummen als je iets niet goed maakt en dat je dat weg wil'.

Merel een rolletje van een fluitje:
'Ik heb deze en dat is een sliertje. Die had ik buiten gevonden. Bij mijn huis. Toen zag 't er......., toen was ‘t......, het zonnetje ging schijnen. Toen had ik ‘m in mijn sieradendoosje gedaan want ik had voor m'n verjaardag een sieradendoosje gekregen; lichtbruin. Er zitten ook oorbellen in, die zijn gewoon voor verkleden, die zijn gewoon nep'.

Jitte heeft een kartonnetje van een pakje speelgoeddieren:
'(Dit is) van mijn doosje van mijn thuis en daar zaten ook dieren in, ook een echte olifant en een giraffe en een leeuw. En daarvan heb ik ‘m'.En Merel een sleutel met een hartvormige sleutelhanger die ze minitieus gaat natekenen:
'Dit is een hartje en dit sliertje is nog van een tasje. Die was er af. (Hij was) heel mooi'.
hanneke

07

groep 4

dag 02
27 augustus 2007
merel, mila, daniël, semma
jitte, merel, sanne en de lichtbakhoek
allemaal dingetjes
tekenen
Toeval Gezocht on­der­zoekt as­pec­ten van de re­la­tie tus­sen kunst en le­ren. Ei­gen on­der­zoek, als op­dracht­ge­ver van on­der­zoek en sa­men­wer­king met we­ten­schap­pe­lijk on­der­zoek.