Het project­bureau van Toe­val Ge­zocht ini­ti­eert, or­ga­ni­seert en on­der­steunt re­gio­na­le net­werk­groe­pen, een lan­de­lij­ke the­orie­groep, ten­toon­stel­ling­en, con­cer­ten en con­fe­ren­ties.

Observatie

We gaan doorwerken aan de schaduwbeelden. Er wordt uitgelegd wat een schimmenspel is. Een groepje kinderen gaat een verhaal bedenken over iets wat er in hun huis gebeurt.
Vervolgens gaan zij dit spelen in hun geprojecteerde huis. De projectie is op hun laken, dat vastgehouden wordt door twee kinderen. Er wordt van achter geprojecteerd. Nu zijn hun schaduwen in hun huis. Wat gebeurt er in het huis?
De kinderen merken het verschil op tussen dicht bij het doek staan en ver af, de schaduw wordt scherper en kleiner als je dichterbij staat. Wanneer je iets wilt uitbeelden voor het publiek is dat duidelijker wanneer je en profil gaat staan. Alles wordt vastgelegd op video.

Een ander groepje gaat mbv zwart papier schaduwen knippen uit zwart papier en deze worden op wit papier geplakt.

De rest gaat door met hun schilderwerk. Met uitzondering van Luke en Jim die nog steeds aan hun spinnenhuis doorbouwen. En Kaj die doorwerkt aan zijn nest.

Uitspraken bij de schaduwcollages
Jil
Dit is een maan, dit zijn de sterren, dit is een babymaantje, dit is een scheve regenboog.
En dit is het kindje Jezus.

Jurre.
Wat ben je aan het doen Kaj? Kijk eens naar mij? Ik zit in mijn schaduwhuis.

14

schaduwen

dag 10
2 oktober 2007
schaduwcollages
schimmenspel
het nest van Kaj
het spinnenhuis
Toeval Gezocht on­der­zoekt as­pec­ten van de re­la­tie tus­sen kunst en le­ren. Ei­gen on­der­zoek, als op­dracht­ge­ver van on­der­zoek en sa­men­wer­king met we­ten­schap­pe­lijk on­der­zoek.