Het project­bureau van Toe­val Ge­zocht ini­ti­eert, or­ga­ni­seert en on­der­steunt re­gio­na­le net­werk­groe­pen, een lan­de­lij­ke the­orie­groep, ten­toon­stel­ling­en, con­cer­ten en con­fe­ren­ties.

Observatie

Rook van oost indische inktJohan, Gianni, Serena, Romy en Jonathan komen naar het atelier. Serena schildert haar hele vel bijna vol in cirkelende bewegingen.Johan maakt fijne lijnen en een donkere klont daarbij. Tijdens het werken merkt hij op: “Het droogt, zie je het wordt droog!” (nat en droog liggen naast elkaar)Bij het kiezen van een nieuw vel papier is Johan beslist: “Ik wil die, want die is grijs.” Halverwege ziet Johan de dikke kwasten verderop in het atelier staan: “Ik wil die dikke kwast.” De anderen uit het groepje willen dat ook. Gianni: “Ik teken een rookstoel.” “En dit is een televisiemeisje.” Adelijn (wijzend op een andere tekening): “Wie is dit?”Gianni (tekent een slingerende lijn bovenop het hoofd): “Er komt rook uit zijn hoofd…”

39

rook van Oostindische inkt

dag 09
25 september 2007
Rook maken met Oost Indische inkt
Toeval Gezocht on­der­zoekt as­pec­ten van de re­la­tie tus­sen kunst en le­ren. Ei­gen on­der­zoek, als op­dracht­ge­ver van on­der­zoek en sa­men­wer­king met we­ten­schap­pe­lijk on­der­zoek.