Het project­bureau van Toe­val Ge­zocht ini­ti­eert, or­ga­ni­seert en on­der­steunt re­gio­na­le net­werk­groe­pen, een lan­de­lij­ke the­orie­groep, ten­toon­stel­ling­en, con­cer­ten en con­fe­ren­ties.

Observatie

Een vorige keer heeft Jonah een compositie gemaakt van allerlei materiaal. Dit heeft hij toen niet geplakt. Het waren twee verschillende dingen, die door vorm, kleur en structuur toch één werden.
Toen Jonah vandaag verder ging met deze dingen, door ze op te plakken op een groot wit vel, voegde hij de twee dingen samen. Met andere materialen ging hij op een andere plek verder. Doordat hij dit keer met lijm werkte kon hij ook meer de hoogte in. Hier heeft hij veel gebruik van gemaakt.
Jonah vroeg veel om hulp en die kreeg hij ook. Vooral op momenten dat dingen, rietjes en stokjes, niet bleven staan zei hij 'helpen'.
Op een volgend moment paste de stokjes niet in de dopjes, zoals hij bedacht had. Jesse deed toen voor hoe je de stokjes kunt breken. Dit had hij snel door en legde de stokjes neer zoals hij dit nodig vond. Toen Jesse vroeg 'breek dit rietje eens' begon hij eerst alsof het een stokje was. Toen Jesse vroeg hoe hij dit ging oplossen ging hij een schaar pakken. De grootte van de stukjes liet hij variëren van 5 tot 1 cm.

71

Kermiscompositie

dag 13
2 oktober 2007
Zo was het.
Jonah begint met het plakken van vorig werk op een vel papier.
Er komen meer dingen bij en hij ontdekt dat je ook dingen overeind kan zetten met lijm.
Het wordt steeds groter, maar er blijft een scheiding tussen de 'verschillende' werken.
Toeval Gezocht on­der­zoekt as­pec­ten van de re­la­tie tus­sen kunst en le­ren. Ei­gen on­der­zoek, als op­dracht­ge­ver van on­der­zoek en sa­men­wer­king met we­ten­schap­pe­lijk on­der­zoek.