Het project­bureau van Toe­val Ge­zocht ini­ti­eert, or­ga­ni­seert en on­der­steunt re­gio­na­le net­werk­groe­pen, een lan­de­lij­ke the­orie­groep, ten­toon­stel­ling­en, con­cer­ten en con­fe­ren­ties.

Observatie

Vorige keer besloten we om verder te gaan met het idee van een achtbaan. We zouden het uitbreiden en meer de 'ruimte' ingaan.

Allerlei houtjes, lijm, plakband en karton om de baan mee te maken. Het balletje dat erdoor heen rolde was weer goed voor veel plezier.
Deze keer werd door de leerkrachten tamelijk veel gestuurd. Er kwam vrij weinig uit de kinderen zelf. Oplossingen voor problemen hadden ze vaak wel, houtjes tegen de zijkant enz. Het idee dat het balletje verder zou rollen als de baan steiler naar beneden ging kwam meer van de leerkrachten uit. Desondanks hebben de leerlingen veel geleerd op deze ochtend. Vooral het oplossen van problemen stond centraal.

Jan is erg lang geconcentreerd bezig en geeft veel oplossingen voor problemen.

In de middag zijn Mayke en Jolanda nog met enkele kinderen verder gegaan met de kartelbaan op de gang.

70

Kartelbaan

dag 13
2 oktober 2007
Ze maken een baan voor het balletje.
Even proberen of hij het doet. Fiona, links, kijkt toe.
Alle banen samengevoegd levert een probleem op: op enige moment stop het balletje...
Door ruimtegebrek gaan we op de gang verder.
'Hij moet meer omhoog'
Toeval Gezocht on­der­zoekt as­pec­ten van de re­la­tie tus­sen kunst en le­ren. Ei­gen on­der­zoek, als op­dracht­ge­ver van on­der­zoek en sa­men­wer­king met we­ten­schap­pe­lijk on­der­zoek.