Het project­bureau van Toe­val Ge­zocht ini­ti­eert, or­ga­ni­seert en on­der­steunt re­gio­na­le net­werk­groe­pen, een lan­de­lij­ke the­orie­groep, ten­toon­stel­ling­en, con­cer­ten en con­fe­ren­ties.

Observatie

We zijn vandaag begonnen in de kring en hebben mbv documentatie foto's de activiteiten van de dag ervoor laten zien aan de andere kinderen. Hierdoor ontstond er herkenning verbazing en verwondering bij wat ze allemaal zagen. Het is mooie manier om het gesprek te beginnen. Dit werkt erg goed!

Reflectie

Ik vind deze manier van werken een hele goede manier. Je ziet de kinderen zichzelf herkennen op de foto's en ze kijken aandachtig naar wat op de foto te zien is. Een gesprek erover is hierdoor een stuk makkelijker. Vooral bij deze kinderen waar de taal een zetje nodig heeft. Het is herkennen en hierdoor ook begrijpen. Het visuele is een kracht die kinderen blijkbaar goed begrijpen.

14

de kracht van documenteren

dag 06
10 september 2007
Elayah kijkt verwonderd naar de ballen in water
Jona ziet zichzelf en wat hij gisteren heeft gedaan
Raymondo vertelt over zijn ontdekking
Kelsey ziet en vertelt over haar 'boom'
Toeval Gezocht on­der­zoekt as­pec­ten van de re­la­tie tus­sen kunst en le­ren. Ei­gen on­der­zoek, als op­dracht­ge­ver van on­der­zoek en sa­men­wer­king met we­ten­schap­pe­lijk on­der­zoek.