Het project­bureau van Toe­val Ge­zocht ini­ti­eert, or­ga­ni­seert en on­der­steunt re­gio­na­le net­werk­groe­pen, een lan­de­lij­ke the­orie­groep, ten­toon­stel­ling­en, con­cer­ten en con­fe­ren­ties.

Uitgangspunt

Melinde, Dannah, Tjeerd, Boaz en Jaidy zitten samen in een groepje.

Observatie

Melinde en Dannah maken eerst een nieuwe tekening voor ze gaan muziek maken. Tjeerd en Jaidy pakken ieder een snarendoos en Boaz een oranje toeter. Dannah begint met verklanken van haar tekening met castagnetten. Jaidy en Boaz spelen erbij op toeters. Na een tijdje gaat Dannah ook over op een toeter. Ze is er geconcentreerd mee bezig. Later speelt ze met de tamboerijnstok. Jaidy en Tjeerd houden hun toeters tegen elkaar en blazen erop. Als Jaidy een ander instrument aan het halen is gaat Tjeerd verder met twee klankstaven. Boaz gaat na op de toeter geblazen te hebben rustig en aandachtig op een klankstaaf liggen tikken. Jaidy heeft kort aandacht voor een instrument en haalt steeds weer een andere (ook triangel). Hij is heel beweeglijk, beweegt rond op de mat van de een naar de ander, ligt op zijn rug met benen in de lucht te toeteren. Melinde is rustig in haar eentje bezig een ritme instrument te maken met het ei-blik, triangelstaafje en een bloempot met een dennenappel erin. Later zit ze wat apart van de anderen en heeft ze een teil omgedraaid, die ze gebruikt als trommel, door er met trommelstokken op te drummen. Ze gaat er helemaal in op. Ze zit wel in de buurt van de andere kinderen op de mat, maar heeft geen contact. Ook met haar tekening lijkt ze niet echt bezig.

Reflectie

De kinderen zijn geconcentreerd bezig. Eigenlijk zijn ze allemaal heel rustig, alleen Jaidy is erg beweeglijk en uitgelaten. Soms spelen ze af en toe met een ander samen. Het is moeilijk uit te maken waar ze precies mee bezig zijn en of ze met elkaar muziek proberen te maken of meer lekker aan het uitproberen zijn en toevallig naast elkaar zitten.

28

Dannah, Boaz, Jaidy, Melinde, Tjeerd

dag 13
13 mei 2013
Spannend die snarendozen
Dannah verklankt haar tekening eerst met castagnettes
Melinde bouwt een ritme instrument
Doet Jaidy mee met de tekening van Dannah?
Samen spelen?
Jaidy is heel fysiek terwijl hij toetert
Boaz rustig en geconcentreerd
Toeval Gezocht on­der­zoekt as­pec­ten van de re­la­tie tus­sen kunst en le­ren. Ei­gen on­der­zoek, als op­dracht­ge­ver van on­der­zoek en sa­men­wer­king met we­ten­schap­pe­lijk on­der­zoek.