Het project­bureau van Toe­val Ge­zocht ini­ti­eert, or­ga­ni­seert en on­der­steunt re­gio­na­le net­werk­groe­pen, een lan­de­lij­ke the­orie­groep, ten­toon­stel­ling­en, con­cer­ten en con­fe­ren­ties.

Uitgangspunt

Vandaag gaan de kinderen in hun groepje oefenen. Ieder groepje werkt op een mat. Daaromheen hangen of liggen van ieder kind uit het groepje tekeningen van de vorige lessen klaar. De kinderen kiezen instrumenten van de geluidentafel en kunnen als zij willen hun tekening als inspiratie gebruiken. Ook kunnen ze, als ze willen, nieuwe tekeningen maken.

Danny en Don werken samen met Fransje, Bo en Tristan.

Observatie

Don verkondigt bij het begin van het vrije spel, dat hij niet mee wil doen. Toch wordt hij enthousiast en gaat totaal op in het muziek maken. Danny speelt op de xylofoon een repeterend, ritmisch motief. Hij begeleidt zichzelf met zoveel schudeitjes als hij in één hand kan vasthouden. Danny zit te stralen en gaat ook helemaal op in het muziek maken. Don en Danny spelen samen. De muziek gaat over Batman. Bo, Tristan en Fransje de andere jongens in het groepje spelen mee op snarendoos, mbiraatje, schudeitje, schudeitje met steen, klankstaaf en bellenrammelaar.

26

Danny en Don

dag 13
13 mei 2013
Danny en Don gaan helemaal in hun spel op
Presentatie van het groepje
Toeval Gezocht on­der­zoekt as­pec­ten van de re­la­tie tus­sen kunst en le­ren. Ei­gen on­der­zoek, als op­dracht­ge­ver van on­der­zoek en sa­men­wer­king met we­ten­schap­pe­lijk on­der­zoek.