Het project­bureau van Toe­val Ge­zocht ini­ti­eert, or­ga­ni­seert en on­der­steunt re­gio­na­le net­werk­groe­pen, een lan­de­lij­ke the­orie­groep, ten­toon­stel­ling­en, con­cer­ten en con­fe­ren­ties.

Uitgangspunt

Vandaag is het een bijzondere dag! We beginnen namelijk met ons muziekproject: Hoe klinkt thuis op school?

We beginnen de les natuurlijk eerst met het "Goede dag" lied. Om specifiek de oren even op te warmen, geven de kinderen elkaar dan een korte geluidsmassage.

Observatie

Omdat we nog veel willen doen en de lestijd korter is dan eigenlijk was gepland, doen we een “snelle” geluidsmassage. De kinderen draaien een kwartslag in de kring, zodat ze allemaal achter elkaar zitten. Ze masseren degene die voor hen zit.
Sommige kinderen werken echt in tweetallen. Andere kinderen die een massage krijgen, masseren tegelijkertijd het kind dat weer voor hen zit. Zo ontstaat er een soort massage treintje, zoals bij Bo, Djalil, Niah en Sofia. Niya zit voorop en houdt haar ogen stevig dicht. Zij krijgt een massage van Djalil, die wederom met gesloten ogen een massage krijgt van Bo die achter hem zit.

We wisselen nog een keer, zodat de gemasseerden ook weer de masseurs kunnen masseren en iedereen ook echt aan de beurt komt.

Reflectie

De kinderen lijken de geluidsmassage heel fijn te vinden. Je ziet ze er helemaal in opgaan. Ze doen het heel erg zorgvuldig en met liefde voor elkaar.
Ze worden er rustig van en het zou heel lang door kunnen gaan.

11

Geluidsmassage in de kring

dag 07
11 maart 2013
Geluidsmassage in de kring
opperste concentratie
Don masseert
Juf Marjanne krijgt ook een geluidsmassage
Kamil is heel creatief, Luna geniet
Een treintje van geluidsmassages
Dani heeft zijn nieuwe trommel meegenomen.
Toeval Gezocht on­der­zoekt as­pec­ten van de re­la­tie tus­sen kunst en le­ren. Ei­gen on­der­zoek, als op­dracht­ge­ver van on­der­zoek en sa­men­wer­king met we­ten­schap­pe­lijk on­der­zoek.