Het project­bureau van Toe­val Ge­zocht ini­ti­eert, or­ga­ni­seert en on­der­steunt re­gio­na­le net­werk­groe­pen, een lan­de­lij­ke the­orie­groep, ten­toon­stel­ling­en, con­cer­ten en con­fe­ren­ties.

Reflectie

Het was fijn dat Joke en Ria steeds voor het gips zorgde. Wilma fotografeerde binnen bij het gips en ik kon foto's maken bij het wikkelen van draden op de binnenplaats.Het wikkelen begon doordat Lotte en Julie geen zin hadden in vieze gipshanden. Er kwamen steeds kinderen bij om te helpen. Het begon met het rek, de bomen werden omwikkeld en uiteidelijk liepen er draden over de hele binnenplaats.Annemiek Huisingh bracht ons vandaag een bezoek, was bij het werken de bespreking en heeft een gespek met Rene gevoerd.Ik vond het prettig dat ze er was, dat ze onze situatie heeft gezien en dat we onze gedachten hebben kunnen delen.We hebben gepraat over creëren van ruimte en voorwaarden om de kinderen in vrijheid te kunnen laten werken. Dat je het werken super goed moet organiseren om  kinderen hun eigen mogelijkheden te kunnen laten ontdekken.En over hoe we sommige kinderen zien opbloeien en loskomen. Hoe belangrijk het is dat ze weten dat ze het niet fout kunnen doen, dat ze waardering voelen als ze experimenteren en nieuwsgierig onderzoeken. En hoeveel de kinderen leren, over samenwerken, over materiaal, over hun eigen mogelijkheden maar al doende tussen alles door ook tellen , letters leren, de dagen van de week en nog veel meer.Ik vond het een geweldige dag, ondanks de drukte en de hectiek. Als ik de foto's op de site zie en het plezier van de kinderen ben ik weer helemaal blij.
Floor

89

Verslag 2 oktober

dag 13
2 oktober 2007
Toeval Gezocht on­der­zoekt as­pec­ten van de re­la­tie tus­sen kunst en le­ren. Ei­gen on­der­zoek, als op­dracht­ge­ver van on­der­zoek en sa­men­wer­king met we­ten­schap­pe­lijk on­der­zoek.