Het project­bureau van Toe­val Ge­zocht ini­ti­eert, or­ga­ni­seert en on­der­steunt re­gio­na­le net­werk­groe­pen, een lan­de­lij­ke the­orie­groep, ten­toon­stel­ling­en, con­cer­ten en con­fe­ren­ties.

Observatie

We werken vandaag met gips, maar er is alle ruimte om iets anders te doen. Romy wil vandaag met klei werken. Ze gaat wat moeilijk van start. Kijkt veel naar wat de anderen allemaal met gips doen. Maar dan gaat ze toch ook duidelijk haar eigen weg.
Romy heeft een stukje piepschuim gepakt en ontdekt dat je daar allemaal kleine bolletjes van kunt maken. Die bolletjes drukt ze in de klei. Dan pakt ze een dopje met ribbels. Dat drukt ze ook in de klei. Er komen allemaal afdrukken van de dop in de klei.Dan pakt Romy een schaar. Daarmee begint ze in de klei te 'roeren'. Zo krijg je ook gaten. Tot slot kneedt ze de klei weer samen en maakt een huis. Met een hoedje!

87

Romy onderzoekt klei

dag 13
2 oktober 2007
Je kunt dingen in klei drukken en gaten in klei maken
Lekker met de schaar in de klei roeren
En dan is het een huis met een hoedje
Toeval Gezocht on­der­zoekt as­pec­ten van de re­la­tie tus­sen kunst en le­ren. Ei­gen on­der­zoek, als op­dracht­ge­ver van on­der­zoek en sa­men­wer­king met we­ten­schap­pe­lijk on­der­zoek.