Het project­bureau van Toe­val Ge­zocht ini­ti­eert, or­ga­ni­seert en on­der­steunt re­gio­na­le net­werk­groe­pen, een lan­de­lij­ke the­orie­groep, ten­toon­stel­ling­en, con­cer­ten en con­fe­ren­ties.

Observatie

Gwenn werkt vandaag voor het eerst met gips. Net als bij de andere kinderen is het eerst wat vreemd. Want wat kun je er eigenlijk allemaal mee doen? Maar ze heeft er al snel duidelijk lol in. Uiteindelijk is ze een van de laatsten die stopt. Ze blijft steeds om meer gips vragen.

Gwenn tegen Joke: 'Mag ik nog wat van dat spul?'
'Welk spul', vraagt Joke. 'Hoe heet dat ook alweer?'
'Weet ik niet meer', zegt Gwenn. 'Gips' zegt Joke.
Tja... dat blijkt toch een moeilijk woord....

Gwenn onderzoekt echt alles: ze dompelt, wrijft, smeert, bouwt en giet. Met name dat laatste vindt ze echt heel leuk. Ze straalt helemaal als ze eerst met een lepel de gips over haar werk giet, en vervolgens de hele bak omkeert. De steeds grotere klodders over het werk zorgen voor een bijzonder effect. Chris staat naast Gwenn te werken en kijkt steeds mee. Af en toe giet ook hij klei over Gwenn's werk. Chris: 'Ik vind die van jou wel echt mooi, Gwenn!'

85

Gwenn vindt gips geweldig!

dag 13
2 oktober 2007
Gwenn begint voorzichtig met rolletjes
Nieuwe materialen zoeken om in het gips te dompelen - het wordt steeds leuker!
Tussentijds resultaat
Tafel schoonmaken. En weer verder! Chris: 'Ik vind die van jou wel echt mooi!'
De restjes uit de bak zijn ook leuk
Nog meer gips gieten
Toeval Gezocht on­der­zoekt as­pec­ten van de re­la­tie tus­sen kunst en le­ren. Ei­gen on­der­zoek, als op­dracht­ge­ver van on­der­zoek en sa­men­wer­king met we­ten­schap­pe­lijk on­der­zoek.