Het project­bureau van Toe­val Ge­zocht ini­ti­eert, or­ga­ni­seert en on­der­steunt re­gio­na­le net­werk­groe­pen, een lan­de­lij­ke the­orie­groep, ten­toon­stel­ling­en, con­cer­ten en con­fe­ren­ties.

Observatie

Vandaag werken we met z'n allen in onze ateliertent. De regen klettert op het tentdak, maar dat geeft een heel gezellige sfeer. We hebben alle tafels op een rij gezet en er is net genoeg plek voor iedereen. Zij aan zij werken de kinderen heel geconcentreerd. Ze combineren de vondsten van vanochtend met klei.

Reflectie

Het ging geweldig! Ondanks de krappe ruimte geen onvertogen woord. Alle kinderen werkten ruim een uur achter elkaar heel goed door. Het was goed om de groep niet in tweeen te verdelen, maar om nu direct na het jutten met de vondsten aan de slag te gaan. Klei werkt ook prima. Lekker materiaal. Het is opvallend: hoe eenvoudiger de beschikbare materialen en technieken, des de beter de kinderen werken. Dan hoeven wij als begeleiders eigenlijk niets te doen. M.a.w. hoe minder de kinderen ons nodig hebben, hoe beter het proces verloopt!

58

Klei

dag 11
25 september 2007
Geconcentreerd aan het werk
Een telefoon!
De kaars van de verjaardagstaart
Bolletjes en rolletjes
Met z’n allen in de tent
Toeval Gezocht on­der­zoekt as­pec­ten van de re­la­tie tus­sen kunst en le­ren. Ei­gen on­der­zoek, als op­dracht­ge­ver van on­der­zoek en sa­men­wer­king met we­ten­schap­pe­lijk on­der­zoek.