Het project­bureau van Toe­val Ge­zocht ini­ti­eert, or­ga­ni­seert en on­der­steunt re­gio­na­le net­werk­groe­pen, een lan­de­lij­ke the­orie­groep, ten­toon­stel­ling­en, con­cer­ten en con­fe­ren­ties.

Observatie

Tijdens deze laatste inloop kunnen de kinderen aan hun ouders laten zien wat ze gemaakt hebben, en er over vertellen. Johan vertelt over de vulkaan die hij met Zubair heeft gemaakt. Johan: Kijk als je hier een steen opzet dan gaat deze omhoog. Hier is een deurtje, en dan gaat het knallen. Henk laat aan zijn moeder zijn monsters zien. Geerly: Wat was het dan? Henk: Een monster met een doos op z’n hoofd. Jonathan: Allemaal hoort bij de vulkaan. Geerly: Alles hoort bij de vulkaan he? Mirjam: Moet er nog iets bij Jonathan, vind je dat er nog iets ontbreekt? Jonathan: Brandweer. Zubair: Ik heb dat gemaakt met Johan, deze ding, vulkaan. Geerly vertelt aan de moeder van Zubair dat ze de gasman van Zubair op de vulkaan hadden gezet. Geerly: Zet hem er nog maar eens op, dan kan je moeder het zien. Zubair: Mamma, ik heb ook met juf Adelijn foto’s gemaakt. Zubair pakt zijn rookhemd uit zijn verzameldoos, en trekt hem aan. Moeder van Zubair: Zooo! Zubair: Whaaaa! Moeder van Zubair over het vulkaanlandschap: Prachtig, het ziet er heel mooi uit.

63

Eindresultaat bekijken

dag 14
11 oktober 2007
Toeval Gezocht on­der­zoekt as­pec­ten van de re­la­tie tus­sen kunst en le­ren. Ei­gen on­der­zoek, als op­dracht­ge­ver van on­der­zoek en sa­men­wer­king met we­ten­schap­pe­lijk on­der­zoek.