Het project­bureau van Toe­val Ge­zocht ini­ti­eert, or­ga­ni­seert en on­der­steunt re­gio­na­le net­werk­groe­pen, een lan­de­lij­ke the­orie­groep, ten­toon­stel­ling­en, con­cer­ten en con­fe­ren­ties.

Observatie

Samen maken verschillende jongens een vulkaan. Ze duwen de klei op elkaar, zo hoog mogelijk, zonder verbaal overleg. Het kleiwerk moet de lucht in, zo hoog mogelijk! Wel tien keer is er een gat in de vulkaan gemaakt dat vervolgens door een ander werd dichtgestopt. Anuouar zat rustig bolletjes te maken. Jonathan maakte slangetjes.

Reflectie

Geerly constateert dat tijdens het werken met haar groepje geen gesprek mogelijk was. De jongens wilden vooral doen, er ontstond strijd om de klei, wie doet wat? Ze wilden elkaar overtreffen, en dat kwam op een fysieke manier tot uitdrukking. Toch is het niet uit de hand gelopen en hebben ze aardig samengewerkt aan één gezamenlijke vulkaan.

22

opbouw vulkaan met klei

dag 06
13 september 2007
Het dekseltje van de bus wordt weggekleid. Hoe kan de vulkaan nu ontploffen?
Toeval Gezocht on­der­zoekt as­pec­ten van de re­la­tie tus­sen kunst en le­ren. Ei­gen on­der­zoek, als op­dracht­ge­ver van on­der­zoek en sa­men­wer­king met we­ten­schap­pe­lijk on­der­zoek.