Het project­bureau van Toe­val Ge­zocht ini­ti­eert, or­ga­ni­seert en on­der­steunt re­gio­na­le net­werk­groe­pen, een lan­de­lij­ke the­orie­groep, ten­toon­stel­ling­en, con­cer­ten en con­fe­ren­ties.

Observatie

Johan vertelt aan Adelijn over de vuurman en de tijger: A: En wat gebeurde er met de vuurman en de tijger? J: Toen gingen ze vuur stelen, zo vuur, en toen gingen de vulkanen inknallen, en toen was het stuk gegaan. A: En hoe zit die vulkaan dan in elkaar? Want dat begrijp ik nog niet helemaal.. Johan en Zakaria demonstreren hoe de vulkaan in elkaar zit door stenen te stapelen. Als hij eenmaal staat laten ze hem weer instorten. A: Dus dit is de situatie nadat de vulkaan is uitgebarsten? J: Ja. A: En nu gaat de vulkaan weer in elkaar? J: Ja, hij gaat omhoog. Johan, Amancio, Zakaria en Henk bouwen vervolgens met alle gevonden spullen een hoge vulkaan. A: Want wat hebben we nu? We hebben een enorme vulkaan. Wat zouden jullie ervan vinden om een weg te maken naar de vulkaan? J: Ja dit wordt een weg. Nee die kant op. Ze rollen een behangrol uit en vinden dat er een grote lange weg gemaakt moet worden. Als de weg af is zoeken ze dingen in het atelier die over de weg kunnen rollen.

14

Van vallen naar vulkaan

dag 05
11 september 2007
Van geordend stapelen naar een uitpuilende vulkaan
Toeval Gezocht on­der­zoekt as­pec­ten van de re­la­tie tus­sen kunst en le­ren. Ei­gen on­der­zoek, als op­dracht­ge­ver van on­der­zoek en sa­men­wer­king met we­ten­schap­pe­lijk on­der­zoek.