Het project­bureau van Toe­val Ge­zocht ini­ti­eert, or­ga­ni­seert en on­der­steunt re­gio­na­le net­werk­groe­pen, een lan­de­lij­ke the­orie­groep, ten­toon­stel­ling­en, con­cer­ten en con­fe­ren­ties.

Observatie

De kinderen leggen de verschillende dingen uit hun doos op de grond. Zijn er dingen die bij elkaar horen? Een zakje met daarin kleine balletjes vinden verschillende kinderen interessant. Amancio: "Dan kan je niet vallen, als je dat bij je hebt." Anouar zegt: "Dan blijft je schoen vast zitten." Hij heeft het zakje opengemaakt, en er blijken hele kleine grijze, harde balletjes in te zitten (Amancio). Ze rollen alle kanten op, Amancio, Anouar en Nadim verzamelen elk een aantal. Nadim roept: "Ik wil bouwen!" Ik vraag de kinderen of ze met hun verzameling kunnen bouwen. Ze maken een aantal stapeltjes.

Reflectie

Ik vond het moeilijk om een gesprek te voeren over de verzamelingen. We zaten op de grond, dat kan een punt zijn. Hoe houd je de aandacht vast, en, hoe belangrijk is het gesprek? En, wat is een gesprek?(A)

05

Stapelen

dag 03
4 september 2007
Stapelen met de verzamelingen
Gestapelde plaatjes
Sorteren
Toeval Gezocht on­der­zoekt as­pec­ten van de re­la­tie tus­sen kunst en le­ren. Ei­gen on­der­zoek, als op­dracht­ge­ver van on­der­zoek en sa­men­wer­king met we­ten­schap­pe­lijk on­der­zoek.