Het project­bureau van Toe­val Ge­zocht ini­ti­eert, or­ga­ni­seert en on­der­steunt re­gio­na­le net­werk­groe­pen, een lan­de­lij­ke the­orie­groep, ten­toon­stel­ling­en, con­cer­ten en con­fe­ren­ties.

Observatie

Na het fruit eten besluiten we om naar buiten te gaan. Rondom de school en op het schoolplein wordt gezocht naar ronde dingen.
Dan doet Fiona een ontdekking:

foto1
Fiona ziet bij het fietsenhok een watertafel (opslag, staat op zijn zijkant). Fiona wijst naar het wiel, eerst begrijp ik het niet en dan leg ook ik de associatie.

foto 2
Fiona en de anderen bekijken hoe ze hem naar het atelier kunnen vervoeren. De watertafel wordt omgedraaid.

Foto 3
De band die ook gevonden was en de plastic zakjes met gevonden kleine ronde spullen gaan in de watertafel, ach en waarom ook niet Fiona kruipt in de watertafel. Op weg naar binnen.

Foto 4
De spullen worden bekeken in het atelier.

Reflectie

De kracht van het kijken is zo sterk bij jonge kinderen aanwezig. Kijken naar dingen waar wij volwassenen vaak aan voorbij gaan. Ik was op zoek met de kinderen naar ronde dingen op de grond. Maar Fiona wees mij op het wiel van de watertafel. Ze kijkt verder dan alleen de grond, ze zoekt naar rond en dan blijft niet alleen bij de grond. Ik vind het byzonder dat zij verder gaat dan het kadertje wat ik de kinderen heb gegeven. Ook de mooie heftige participatie van Kelsey is een goede input. De watertafel wordt op deze manier een auto, of in ieder geval iets waar je lekker in kan zitten en voorgeduwd wordt.

20

buiten zoeken naar rond

dag 07
11 september 2007
Fiona ziet een wiel aan een watertafel (opslagen bij fietsenhok)
Toeval Gezocht on­der­zoekt as­pec­ten van de re­la­tie tus­sen kunst en le­ren. Ei­gen on­der­zoek, als op­dracht­ge­ver van on­der­zoek en sa­men­wer­king met we­ten­schap­pe­lijk on­der­zoek.