Het project­bureau van Toe­val Ge­zocht ini­ti­eert, or­ga­ni­seert en on­der­steunt re­gio­na­le net­werk­groe­pen, een lan­de­lij­ke the­orie­groep, ten­toon­stel­ling­en, con­cer­ten en con­fe­ren­ties.

Uitgangspunt

De dag na de klankenparade komen we, bewapend met taart, naar school om op een feestelijke manier afscheid te nemen van de kinderen.

Observatie

De kinderen zijn erg blij met onze komst en natuurlijk met de muziek taart!
We praten na over het optreden van gisteren. Meer dan de helft van de kinderen is erbij geweest en ze vertellen graag, wat ze allemaal hebben meegemaakt. Een aantal kinderen heeft ook de optredens van oudere broertjes en zusjes elders in het dorp meegemaakt.

Juf Hans vraagt, wie er nu allemaal graag op muziekles wil. Er gaan heel veel vingers de lucht in. Gitaar, drums, en fluit worden genoemd, maar het instrument dat het wel afwint van alle anderen is natuurlijk de viool!

Juf Debby krijgt een prachtig boek met tekeningen van de kinderen - wat een mooi cadeau!

Reflectie

Het is bijzonder om mee te maken hoe enthousiast de kinderen zijn over muziek, bijvoorbeeld als ze over muziek vertellen. Ook is het mooi om te zien dat het ook wel heel gewoon voor ze is geworden.

Natuurlijk zijn we benieuwd naar wat er allemaal in de toekomst gaat gebeuren met de kinderen. Wij hebben in ieder geval ontzettend genoten van dit project en van de kinderen en wensen ze het allerbeste toe!

44

Taart eten

dag 19
17 juni 2013
Een muziektaart van bakker Debby
Een stukje voor iedereen
Djalil en Dani overhandigen het cadeau
Juf Debby bekijkt de mooie tekeningen
Wat zijn ze mooi!
Toeval Gezocht on­der­zoekt as­pec­ten van de re­la­tie tus­sen kunst en le­ren. Ei­gen on­der­zoek, als op­dracht­ge­ver van on­der­zoek en sa­men­wer­king met we­ten­schap­pe­lijk on­der­zoek.