Het project­bureau van Toe­val Ge­zocht ini­ti­eert, or­ga­ni­seert en on­der­steunt re­gio­na­le net­werk­groe­pen, een lan­de­lij­ke the­orie­groep, ten­toon­stel­ling­en, con­cer­ten en con­fe­ren­ties.

Observatie

Bibi en Roos zitten op een mat met een grote houten xylofoon, belletjes, kes kes en een schellenraam. Zij kiezen na wat spelen met de instrumenten heel duidelijk voor de xylofoon. Daarop staan de letters behorende bij de betreffende toon en de plek op de notenbalk, heel klein afgebeeld. Zij vragen al gauw om pennen.
Roos kiest zwart en rood, Bibi groen en blauw.
Gedurende 20 minuten zijn zij aan het werk; zij tikken op de klankstaven, luisteren, overleggen en noteren. Soms samen, dan weer apart.

Reflectie

Mij valt de concentratie waarmee zij in de rumoerige ruimte ongestoord aan het werk zijn op. Daarnaast kopiƫren zij, zo lijkt het, op een bepaalde manier hetgeen op de klankstaven staat. Roos haar tekening laat ook letters zien. Bibi tekent beide en houdt de letters en de noten dan ook gescheiden
Helaas is er geen tijd meer om hen te laten presenteren wat zij hebben gemaakt. In overleg besluiten we dat ik de tekeningen bewaar. Gaan zij hier de komende week weer mee verder?

11

Tekenen/ vastleggen

dag 05
13 februari 2012
Spelen
Vastleggen
Wat maken ze?
Hoe werkt ze?
Notatie Roos
Notatie Bibi
Toeval Gezocht on­der­zoekt as­pec­ten van de re­la­tie tus­sen kunst en le­ren. Ei­gen on­der­zoek, als op­dracht­ge­ver van on­der­zoek en sa­men­wer­king met we­ten­schap­pe­lijk on­der­zoek.