Het project­bureau van Toe­val Ge­zocht ini­ti­eert, or­ga­ni­seert en on­der­steunt re­gio­na­le net­werk­groe­pen, een lan­de­lij­ke the­orie­groep, ten­toon­stel­ling­en, con­cer­ten en con­fe­ren­ties.

Uitgangspunt

De kinderen worden in groepjes verdeeld en mogen met hun eigen groepje een muziekstuk maken.

Observatie

Britta neemt in haar groepje het voortouw en dirigeert Mara, Doris, Ivan en Jochem. Ze dirigeert door op de klankstaaf te tikken. Doris: 'Ivan je moet naar de dirigent kijken'. Britta:' kijk naar mij'. Waarop Jochem reageert: 'ik kijk niet naar je'. En Britta: 'ik wil een echt orkest zijn. Ik wil een echt concert'. Jochem: 'dan moet jij niet zo snel gaan'. Britta weer: 'als je niet kijkt krijgen we nooit een echt orkest'. En Jochem: 'wij willen zonder dirigent'. Hierop zegt Doris:' wie wil een dirigent?'
Jochem en Ivan lopen weg. Mara, Doris en Britta blijven over. Dirigent Britta zwaait en beweegt nu. Mara: 'dat doet een dirigent niet met die bewegingen'.

Reflectie

Bij de presentatie van het muziekgroepje met Britta als dirigent letten de muzikanten goed op Britta en deden goed mee. Jochem deed niet mee.

07

Een echt orkest

dag 03
24 januari 2012
Britta dirigeert met klankstaaf en dansachtige bewegingen.
Hoogste concentratie bij het instuderen
De presentatie
Iedereen doet mee
Toeval Gezocht on­der­zoekt as­pec­ten van de re­la­tie tus­sen kunst en le­ren. Ei­gen on­der­zoek, als op­dracht­ge­ver van on­der­zoek en sa­men­wer­king met we­ten­schap­pe­lijk on­der­zoek.