Het project­bureau van Toe­val Ge­zocht ini­ti­eert, or­ga­ni­seert en on­der­steunt re­gio­na­le net­werk­groe­pen, een lan­de­lij­ke the­orie­groep, ten­toon­stel­ling­en, con­cer­ten en con­fe­ren­ties.

Observatie

Trots zijn de kinderen als ze zelfs aan die grote bovenbouwers durven te vertellen wat ze allemaal hebben gemaakt.

Jango durft eerst niet zo goed en vertelt pas iets over het beestjespaleis als de grote jongens al weer door gelopen zijn. Maar als hij het een tweede keer mag proberen vraagt hij aan iedereen of hij iets wil weten over het ruimtestation.

Julia wil eigenlijk wel weer gewoon aan het werk en inspecteert haar bomvolle doos. Een fotorolletje met plaksel is open gegaan en de lijm is opgedroogd tot een mooi plakje met een gat er in. 'Kijk, een pakkertje' zegt Julia, en ze verandert het snel in 'kneedgum' en met nog één beweging in een 'rolletje toren'. Een rondleiding wil ze ook best geven: Ze pakt een (door haar uit een panty geknipte) bal uit het net; 'kijk deze bal zit nog in zijn velletje'. En met een zwierige zwaai gooit ze hem weer terug.

Thorsten kan bijna niet wachten tot iedereen bij de boot komt staan. En de verhalen die hij vertelt breiden zich nog altijd uit.

Jitte staat bij de blauwe zee. Zenuwachtig frunnikt ze aan de fietssleutel die ze om haar hals heeft hangen. Toch doet ze het, helemaal alleen antwoord geven op alle vragen van al die grote kinderen.
'Wat is dit?' 'De zee' 'Waar is 't van gemaakt?' 'Van blauw' 'Ja, dat zie ik wel maar ik bedoel; welk materiaal?' 'Nou, touw en ijzerdraad en verder weet ik het niet meer.'

Hanneke

84

vertellen is best eng

dag 16
10 oktober 2007
best eng
Thorsten vertelt over de boot
Julia vindt een plakkertje: kneedgum; rolletje toren
Jitte tussen de bovenbouwers
Daniel vertelt
Britt laat zien hoe de beestjes kunnen lopen in het paleis
Toeval Gezocht on­der­zoekt as­pec­ten van de re­la­tie tus­sen kunst en le­ren. Ei­gen on­der­zoek, als op­dracht­ge­ver van on­der­zoek en sa­men­wer­king met we­ten­schap­pe­lijk on­der­zoek.